Frilansare som levererar berättelser i text, bild och film från hjärtat av Jämtland.

Bilden som dök upp i framkallningsvätskan gjorde mig besatt.

Jag pluggade i Stockholm för att bli journalist, det var det jag hade tänkt bli. Men efter mitt första möte med ett mörkrum, negativ och fix var jag fast. Under journalistutbildningens praktik då jag via Sida åkte till Centralamerika, kom jag hem med mer negativ än text. Där påbörjades resan att utbilda mig till fotograf.

Jag heter Susanne Kvarnlöf och har arbetat som fotograf och journalist i snart 20 år i Jämtland. Genom dessa år är det människorna jag mött som drivit och fascinerat mig. När jag tittar i backspegeln konstaterar jag att alla jobb jag provat på i livet, om det så ha varit att jobba på BB, packa frukt i Nya Zeeland, undervisa högstadieelever eller intervjuat och fotat folk i byar, så har allt handlat just om det– människor.

Jag har varit anställd på Östersunds-Posten under många år där jag började som fotograf för att senare bli multijournalist. På ÖP arbetade jag som redaktör, bildansvarig, lokalreporter och filmare. Ibland behövs en förändring i livet och jag gick för några år sedan vidare och började frilansa. Jag fotar, skriver och filmar det mesta som har med människor att göra. 

Mina uppdrag varierar, allt från foto, film och text i samma uppdrag till att ibland enbart vara ett av hantverken. Inom foto är det mycket fokus på porträttfotografering och reportage. I textväg är det redaktionella uppdrag och contentmaterial som jag producerar.

Jag är verksam i hela Jämtland och jag levererar färdigbehandlat material för organisationer, tidningar, företag och tidsskrifter. Jag utbildar i kamerateknik, bildberättande och hur man bättre kan nå ut via sociala medier med hjälp av bilder.

Kontakta mig gärna om du behöver hjälp med text, foto eller film.

Stipendier

Östersunds kulturstipendium 2019

Rulla till toppen